Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Attraksjoner

I gangavstand fra Sæbø Camping ligger Norsk Natursenter, et enestående opplevingssenter som presenterer Hardangervidda på en ny og spennende måte. Ende bedre ble det med oppgradering i 2018, med de ulike utstillingene og det interaktive kunstgalleriet. Senteret har også en god restaurant med gode priser og norske og internasjonale retter.

Like ved ligger også Best Adventures aktivitetssenter. Her tilbys elv og havkajakk, elve rafting hovedsaklig for grupper. . Åpent alle dager i sesongen: 1/5 – 1/ 10.

Øvre Eidfjord er den siste bosetnignen før oppstigingen til Hardangervidda, Europas største høgfjellsplatå, og er et meget godt utgangspunkt for turer og friluftsliv. Turistinformasjonen finner du på kaien i Eidfjord Sentrum, men spør oss gjerne om turmuligheter.

Måbødalen og VØRINGFOSSEN er en dal som strekker seg oppover langs elven Bjoreio og inn til Vøringsfossen. Den gamle bilveien som ble bygget i 1905 og som blir omtalt i mange reisebøker som en vei man sykle og gå på har det siste året blitt rammet av mange ras. Turstien ned til fossen, som og kan kombineres med å fiske i elven om man kjøper fiskekort hos oss, går derfor fra de ti parkeringslommene på siden av veiene etter andre tunnelen når man kjører oppover. Derifra går man på gamleveien som går på utsiden av fjellet, til du kommer til en sti som tar til høyre fra veien, bratt ned mot elven og følger deretter langs elven og inn mot fossen. Broen man vanligvis kan krysse for å komme et par 100 meter nærmere fossen er i 2021 i ustand, men det jobbes med å få den i bedre stand. Om man vil fiske i elven, må man kjøpe fiskekort ved Sæbø Camping (gratis for alle under 16). Norges mest kjente foss med en fallhøyde på 182 m, kan også oppleves fra utsiktspunktet ved Fossli Hotel, med tilhørende eksponerte metallbroer og utsiktsplattformer. Om man vil komme seg mer opp på fjellet og få utsikt anbefales den merkede stien fra parkering til utsiktspunktet til Vetle Ishaug. Dette er en middels godt merket (røde t'r) 5 timers tur tur-retur i nordlig retning.

SIMA KRAFTVERK Et av de største vannkraftverkene i Europa og det tredje største i Norge. Kraftverkhallen ligger 700m inn i fjellet. Kraftverket er desverre ikke lenger åpent for omvisninger.

HJØLMODALEN er det tredje mest populære utgangspunktet for korte og lengre turer på utkanten og inn i Hardangervidda. Ta av fra Rv 7 like ved Sæbø Camping i retning Hjølmo. De første 4km av veien er asfalt, hvor du også vil kunne se vedalsfossen fall fra toppen av fjellet mens de siste 7, er grus. Her er også et gammelt klyngetun der det har bodd folk fra 1600-tallet til 1980. Herfra blir både vegen og landskapet stadig brattere og smalere. Vegens endepunkt ligger imidlertid i den vakre Berastølsdalen 900 m.o.h. Her kan man gå en 1,5 times rundtur til Valurfossen, eller en 3 timers variant inn til Viveli Turisthytte, eller finne veien selv til berakupen på 1530 m.o.h eksempel til den vakre Valursfossen, fallhøyde 272m. Anbefales ikke å kjøre her med bobil, med mindre man har kjøreferdighetene til det.

KJEÅSEN  Berømt fjellgård, 600m over fjorden. Det går bilveg opp, men du kan også klatre stien opp fra fjorden slik folket på Kjeåsen har gjort i århundrer. Turen opp tar ca 1.5 time. På eller etter regnfulle dager, kan det ente være vel sleipt på stien eller en aldri så liten foss i stien, kanskje mest på forsommeren nåre det samtidig er betydelig snøsmelting. Om du kjører, er det verdt å huske på at man bare kan kjøre opp hver hele time, og ned hver halve time, hvis ikke kan du møte på en bussi en ganske smal tunnel. Veien pleier å bli ryddet for snø senest rundt 17.mai, litt avhengig av årets snømengder.

HARDANGERJØKULEN Kan sees fra flere steder på Rv7, f.eks fra Sysendammen. Den 6-8 timer lange turen langs "stien" som tar deg nærmere breen fra sørsiden, er ikke merket og krever at man kan navigere seg med kart.

HARDANGERVIDDA NASJONALPARK Nord-Europas største høgfjellsplatå og Norges største nasjonalpark. Et nett av merkede turstier mellom betjente og sjølvbetjente turisthytter.

De fire fossefall i Husedalen, er et godt alternativ spesielt på starten av sesongen i mai og tidlig juni, på vei til eller fra campingplassen, når det fremdeles er en del snø på hardangervidda og noen av turene kan virke litt utilgjengelig.

Fiske i Eidfjordvannet, Bjoreio eller Veig, krever at man har betalt fiskeravgift, som framvises ved kjøp av kort i resepsjonen. Prisene er 100/300/900 for fiske i sørlige halvdelen av Eidfjordvannet per dag/uke/sesong. For Bjoreio selges det kun dagskort 250 kroner døgnet. Det skal skrives fangstrapport for all fangst og det skal tas skjellprøve for all fisk over 2 kg. Vill-laksen er fredet, men man kan ta oppdrettslaks, sjø ørret og røye. Sesongen starter 15. juli, og det selges derfor ikke fiskekort før da.

Logg inn