.
 

I gangavstand fra Sæbø Camping ligger Norsk Natursenter, et enestående opplevingssenter som presenterer Hardangervidda på en ny og spennende måte. Ende bedre ble det med oppgradering i 2018, med de ulike utstillingene og det interaktive kunstgalleriet. Senteret har også en god restaurant med gode priser og norske og mer internasjonale retter.
Like ved ligger også Best Adventures aktivitetssenter, Hardangers største all round outdoor aktivitetsselskap. Her tilbys elv og havkajakk, elve rafting power kiting og bueskyting. Aktiviteter for hele familien fra nybegynner til erfaren utøver. Åpent alle dager i sesongen: 1/5 – 1/ 10.
I Eidfjord (6km) finnes det flere forretninger, bensinstasjoner, post, kafèer og en godt utbygd turistinformasjon. Se
www.visiteidfjord.no.

Spør oss gjerne om turforslag i området enten du vil gå en tur fra campingplassen eller korte eller lengre turer i og rundt Hardangervidda

Øvre Eidfjord er den siste bosetnignen før oppstigingen til Hardangervidda, Europas største høgfjellsplatå, og er et meget godt utgangspunkt for turer og friluftsliv.

ATTRAKSJONER :

Måbødalen og VØRINGFOSSEN er en dal som srekker seg fra og oppover langs elven Bjoreio og inn til Vøringsfossen. Den gamle bilveien som ble bygget i 1905 og som blir omtalt i mange reisebøker som en vei man sykle og gå på har det siste året blitt rammet av mange ras. Turstien ned til fossen, som og kan kombineres med å fiske i elven om man kjøper fiskekort hos oss, går derfor fra parkeringen ved Vøringfoss Cafeteria og tar ca 2 timer. Norges mest kjente foss med en fallhøyde på 182 m, kan også oppleves fra utsiktspunktet ved Fosslo Hotel som allerede er godt tilrettelagt.

Vøringfossen sett fra undersiden

SIMA KRAFTVERK Et av de største vannkraftverkene i Europa og det tredje største i Norge. Kraftverkhallen ligger 700m inn i fjellet. Kraftverket er desverre ikke lenger åpent for omvisninger.

SYSENDAMMEN  En av de største steindammene i Norge. Dammen ligger tett ved  Rv7 , og er lett å se fra vegen. Informasjon og parkeringplass ved dammen.

HJØLMODALEN er det tredje mest populære utgangspunktet for korte og lengre turer på utkanten og inn i Hardangervidda. Ta av fra Rv 7 like ved Sæbø Camping i retning Hjølmo. De første 4km av veien er asfalt, mens de siste 7, er grus. Den doble Vedalsfossen  ligger ca 4 km oppe i dalen, hvor du like etter passerer et gammelt klyngetun der det har bodd folk fra 1600-tallet til 1980. Herfra blir både vegen og landskapet stadig brattere og smalere. Vegens endepunkt ligger imidlertid i den vakre Berastølsdalen 900 m.o.h. For eksempel  til den vakre Valursfossen, fallhøyde 272m. Anbefales ikke å kjøre her med bobil!

Hjølmodalen med Eidfjordvatnet i bakgrunnen

KJEÅSEN  Berømt fjellgård, 600m  over fjorden. Det går bilveg opp, men du kan også klatre stien opp fra fjorden slik folket på Kjeåsen har gjort i århundrer. Turen opp tar ca 1.5 time. Om du kjører, er det verdt å huske på at man bare kan kjøre opp hver hele time, og ned hver halve time, hvis ikke kan du møte på en bussi en ganske smal tunnel. Veien pleier å bli ryddet for snø senest rundt 17.mai, litt avhengig av årets snømengder.

Utsikt over hardangerfjorden sett fra kjeåsen

HARDANGERJØKULEN  Kan sees fra flere steder på Rv7, f.eks fra  Sysendammen. Vandring på breen kun med fører.

HARDANGERVIDDA   NASJONALPARK  Nord-Europas største høgfjellsplatå og Norges største nasjonalpark. Et nett av  merkede turstier mellom betjente og sjølvbetjente turisthytter.

Hardangervidda - utsikt mot Hårteigen.

Share this page with a friend!

Share on FacebookShare on Twitter
Sæbø Camping